PONUDE

Na pomolu najveći bokserski meč u historiji: Habib ulazi u ring za 100 miliona dolara

Amerikanac je završio karijeru, ali se nekoliko puta vraćao za vrtoglave iznose

Nurmagomedov: Predstoji mu i odbrana svjetske titule. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

11.3.2020

Prvak u lakoj kategoriji UFC-a, najjače organizacije u mješovitim borilačkim vještinama (MMA), Habib Nurmagomedov (Khabib) nedavno je dobio dva miliona dolara samo da bi uz ring gledao bokserski spektakl u Saudijskoj Arabiji, gdje su glavnu borbu večeri imali teškaši Entoni Džošua (Anthony Joshua) i Endi Ruiz (Andy Ruiz).

Borac iz Rusije (31) sada je otkrio da ga bogati saudijski šeici ponovno žele, ali u spektakularnom meču protiv Flojda Mejvedera (Floyd Mayweather), jednog od najvećih boksera u historiji i najbogatijeg sportaša današnjice, prenosi Index.hr.

Amerikanac Mejveder je završio karijeru, ali se nekoliko puta vraćao za vrtoglave iznose. Habib tvrdi da mu nude 100 miliona dolara za meč koji bi, naravno, bio bokserski. S obzirom na moguću zaradu od tog meča, nema sumnje kako bi to bio najveći bokserski spektakl u historiji.

Ipak, Nurmagomedov priznaje da mu ta borba nije jednako važna kao odbrana naslova prvaka UFC-a protiv Tonija Fergusona (Tony), koja bi se trebala održati 18. aprila. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.