SPORT I MEDICINA

Uspješna odbojkašica koja liječi ljude: Lijepa Zerina Suljić ruši sve predrasude

Potcrtva da je najvažnije biti svjestan sebe i svog izgleda i znati uživati u životu

Suljić: Odbojka i medicina izvori sreće i zadovoljstva. Privatni album

Piše: J. A. / Avaz Sport

13.3.2020

Za Zerinu Suljić iz Srebrenika odbojka i medicina uvijek su bili izvori sreće i zadovoljstva. Ova ambiciozna djevojka nosi kapitensku traku u superligašu FBiH Odbojkaškom klubu Gradina - Herceg iz Srebrenika, a ujedno je specijalizant interne medicine na UKC-u Tuzla.

- Motivi koji su me najviše pokretali su želja za dobrim zdravljem, osjećaj zadovoljstva, uspješnosti, osjećaj probijanja ličnih barijera i vjera u težak rad. Uvijek mi je bilo važno da me niko ne sputava u mom izboru, jer sam bila sigurna u sebe. Imala sam jasan cilj, što je veoma važan motivator i pokretač u životu - kaže Zerinu Suljić, koja je oduvijek imala veliku podršku roditelja.

Smatra da je odbojka najbolji izbor za svaku osobu koja želi biti aktivna u sportu, a radi zahtjevan i odgovoran posao kao što je medicina.

- Ovo je klub koji ima dosta razumijevanja, tako da se prilagođavaju mojim obavezama i uvijek mi izlaze ususret koliko mogu. Trenutno smo među prve tri ekipe u ligi i cilj nam je da završimo sezonu bez povreda. Nakon toga želimo okupiti što više mlađih igračica koje bi jednog dana mogle da nas kvalitetno zamijene i održe tradiciju našeg kluba - govori Suljić.

Suljić: Imala jasan cilj. Privatni album

Kao kapiten, uvijek je spremna pomoći i biti podrška ekipi.

- Pokušavam održati harmoniju te napraviti neki red na terenu. Kod nas svako ima svoj zadatak i s lakoćom ga izvršava. Mi smo složna ekipa i dosta samo uigrane pošto igramo skupa duže vremena tako da se ne bojimo protivnika. Naprotiv, veći nam je izazov igrati protiv jakih ekipa - ističe naša sagovornica.

Zerina je jedna od najmlađih specijalizanata interne medicine, pred kojom je dosta izazova i učenja.

- Smatram da sam izabrala dobar i kvalitetan poziv. Ako uz sav taj kvalitet uskladite sport i privatni život, onda ste kompletna ličnost. Osoba koja brine o svom zdravlju, koja ima zdrave navike i zdrav način razmišljanja, jedino će takva i biti cijenjena kao ljekar - dodaje Suljić te naglašava da, ukoliko brinemo o svom tijelu, ne samo da ćemo bolje izgledati nego ćemo se i bolje osjećati, biti zdraviji, poletniji i energičniji.

Suljić: Izabrala dobar poziv. Privatni album

Potcrtva da je najvažnije biti svjestan sebe i svog izgleda i znati uživati u životu.

- Ne zaboravite da je ''sretna žena lijepa žena". Bitno je izabrati hobije koji nas ispunjavaju i dobro birati ljude s kojima ćemo se družiti. Do sada su me uvijek pratili pozitivni komentari. Sretna sam i ispunjena djevojka u svakom smislu - govori ova svestrana djevojka iz Srebrenika koja voli dosta putovati. 

Omiljeni grad joj je Pariz, a država Turska.

Dvostruku karijeru nastoji imati još nekoliko godina.

- Biti fizički aktivan i brinuti o svom zdravlju je postao moj stil života. Sve ima svoj početak i kraj pa tako i moja odbojkaška karijera. Također, namjeravam upisati i nutricionizam kako bih se maksimalno posvetila osobama koje imaju probleme s ishranom kao i sportistima koji žele smanjiti rizik od povreda i izgraditi što bolju i uspješniju karijeru - zaključuje Zerina Suljić, koja u budućnosti želi što više napredovati i postepeno ostvarivati svoje ciljeve.  

Suljić: Sretna i ispunjena djevojka. Privatni album

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.