KVALIFIKACIJE

Almedin Fetahović za "Avaz": Hvala Olimpijskom komitetu, stigli smo u Sarajevo i sada idemo u izolaciju

Sa članovima porodice se nećemo sastajati, kaže selektor po dolasku iz Londona

Selektor Almedin Fetahović i reprezentativac Adem Fetahović tokom turnira u Londonu. Avaz

Piše: E. J. / Avaz.ba

18.3.2020

Selektor bokserske reprezentacije Bosne i Hercegovine Almedin Fetahović zahvalan je Olimpijskom komitetu naše države, koji je brzo reagirao te omogućio bh. timu da se izvuče iz veoma teške situacije u Londonu i danas vrati u Sarajevo.

Podsjetimo, naši reprezentativci su otputovali u Englesku na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, jer su organizatori vjerovali da će stvoriti uvjete za takmičenje uprkos pandemiji koronavirusa. 

Put u neizvjesnost

No, već drugog dana (16. mart) saopćeno je da se turnir prekida i svim ekipama je naređeno da se odmah vrate u matične države.

U slučaj bh. reprezentacije, to je značilo put u neizvjesnost. Povratne avionske karte su bile rezervirane tek za 25. mart (planirani kraj turnira) i nije ih bilo moguće zamijeniti, a za kupovinu novih nije bilo novca…


Niko ne može predvidjeti šta će se desiti. Arhiv

- Mogu samo da kažem hvala Olimpijskom komitetu i predsjedniku Izetu Rađi, jer su odmah reagirali i uspjeli smo dobiti karte za povratak. Nije samo novac bio problem, nego i naći odgovarajući let, jer su mnoge linije ili ukinute ili značajno reducirane.

Bilo je ekipa koje nisu mogle naći nikakvu vezu za povratak kući, srećom, mi smo uspjeli i u posljednji trenutak uhvatiti let - kaže Fetahović te dodaje da je odluka o prekidu kvalifikacijskog turnira bila šokantna za sve i izazvala je pravi haos. 

Dobili uputstva

Odmah po dolasku na Sarajevski aerodrom, članovi bh. tima dobili su rješenja o samoizolaciji na dvije sedmice zbog moguće zaraze koronavirusom. Selektor Fetahović ističe da niko od reprezentativaca nije pokazao nikakve sumnjive simptome, ali da će se pridržavati uputa.

- Idemo kući, ali sa članovima porodica se nećemo sastajati. Dobili smo uputstva, slijedit ćemo ih i raditi sve što bude potrebno - rekao je Fetahović.

Kad je u pitanju mogući nastavak kvalifikacija, Fetahović kaže da se ništa ne zna niti bilo ko može predvidjeti šta će se desiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.