PRIJEDLOG

Članovima Upravnog odbora upućen dopis: Jesmo li dobili nove odbojkaške prvake BiH

Moguće je da će šampionima biti proglašene ekipe koje nakon dva kola vode u mini ligama

Mnoge države već su objavile kraj sezone. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

19.3.2020

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine još se nije očitovao o tome hoće li se i kada nastaviti prvenstvo BiH u obje konkurencije nakon prekida takmičenja zbog pandemije koronavirusa.

Predsjednik OSBiH Alija Fatić kaže da je danas svim članovima Upravnog odbora OSBiH upućen dopis u kojem se trebaju izjasniti o prijedlogu da se takmičenje prekine, a prvacima proglase ekipe koje, nakon dva kola, vode u mini ligama za plasman od prvog do petog mjesta.

- Moj prijedlog je da se prvacima proglase ekipe Gacka u ženskoj i Kaknja 78 u muškoj konkurenciji, koje vode u prvenstvu. Ukoliko se pojedini članovi UO-a ne slože sa prijedlogom, od njih je zatraženo da predlože kada da se nastavi prvenstvo i na koji način da se završi – kaže Fatić, prenosi Fena.

Fatić podsjeća da su skoro sve evropske zemlje prekinule prvenstva i proglasile prvake prema trenutnom stanju.

- Jučer je to urađeno u Hrvatskoj, danas u Srbiji. Ako su mogli oni, kao i savezi Njemačke, Makedonije, Crne Gore i mnogih drugih zemalja, ne vidim razloga zašto ne bismo uradili i mi.

Istina, u ovom slučaju prvaci ne bi bili klubovi iz Brčkog, Mladost i Bimal Jedinstvo, koji brane naslove prvaka. Ali, valjda su nam sada opći interes i zdravlje igrača i cjelokupnog stanovništva bitniji od interesa pojedinih klubova – mišljenje je predsjednika Odbojkaškog saveza BiH, koji napominje da će se konačna odluka, najvjerovatnije, znati u ponedjeljak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.