PANDEMIJA

Loše vijesti iz Zadra: Prvi hrvatski sportista koji je pozitivan na koronavirus

Trener prozvao savez i ostale institucije nakon povratka iz Londona

Filipi: Sluša upute ljekara. Dalibor Urukalović/PIXSELL

E. J. / Avaz.ba

25.3.2020

Tomo Kadić i Toni Filipi pozitivni su na koronavirus, prenosi „Fightsite“. Kadić, glavni trener Bokserskog kluba Gladijator, nakon povratka iz Londona, gdje je prekinut kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, nalazi se u samoizolaciji. Kadić je danas preko društvenih mreža otkrio ovu zabrinjavajuću vijest.

Nedugo nakon toga stigla je potvrda da je i zadarski bokser Filipi postao prvi hrvatski sportista koji je pozitivan na koronavirus.

Kadić je stigao u centar pažnje nakon što je javno prozvao Hrvatski bokserski savez i institucije zbog, prema njegovom mišljenju, loše organizacije i nedovoljne brige za reprezentativce.  Bokseri su se u jeku pandemije uputili, a potom i vratili s iznenada prekinutih olimpijskih kvalifikacija u engleskoj prijestonici.

- Pozitivan sam na koronavirus. Nije mi lako... Nije mi lako progutati tu knedlu. Ali ja znam da ću se izboriti protiv toga. Već danas se osjećam bolje i sigurnije - izjavio je Kadić.

Nakon Kadićeve objave stigla je i loša vijest o Filipiju.

- Bit će to sve dobro, slušam upute liječnika i vjerujem da će ovo sve brzo proći. Pozdravljam sve, držite se, nema straha, samo budite odgovorni i slušajte nadležne što Vam savjetuju - izjavio je hrvatski teškaš za Radio Zadar.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.