PANDEMIJA

Najbolja bh. sportistkinja o otkazivanju Igara u Tokiju: Ovo je bila olimpijska godina koju sam nestrpljivo čekala

Svi mi kod kuće individualno treniramo, ali to nije dovoljno za vrhunsku formu, kaže naša reprezentativka

Cerić: Pauza će utjecati na formu. Fena

E. J. / Avaz.ba

27.3.2020

Pandemija koronavirusa teško je pogodila sport u cijelom svijetu. Najteži udarac sigurno je odluka Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da se odgodi najveći sportski događaj, Olimpijske igre koje su ovog ljeta trebale biti održane u japanskoj prijestonici Tokiju.

Ova vijest nije obradovala najbolju bh. sportistkinju Larisu Cerić, trofejnu džudistkinju kojoj u karijeri nedostaje samo medalja s Olimpijskih igara. 

- Iako nam je svima teško što je Olimpijada odgođena, mislim da je ta odluka najpametniji izbor, jer je zdravlje ljudi ipak na prvom mjestu. Ovo je bila olimpijska godina koju sam nestrpljivo čekala, ali sada ćemo svi morati da se strpimo da pandemija prođe, pa da se onda okrenemo sportu - kazala je Cerić za Fenu.

Cerić očekuje da sportisti neće imati odgovarajuće uvjete za rad najmanje dva mjeseca, a tek onda će početi "brusiti" takmičarsku formu.

- Svi mi kod kuće individualno treniramo, ali to nije dovoljno za vrhunsku formu. Meni nedostaju treninzi sa sparing partnerom i to mi ništa ne može zamijeniti - dodala je Cerić.

Višestruka sportistkinja godine u BiH se osjeća dobro, poštuje mjere karantina, koristi zaštitne rukavice i masku te apelira na sve građane BiH da poštuju mjere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.