RUKOMET

Umičević: Stavovi 13 klubova su da se prekine liga i proglasi šampion

Radnici EHF-a rade od kuće i imaju višak vremena i šalju bezbroj mailova

Umičević: Imamo podršku i iz druge, kao i ženske lige. Arhiva

Piše: Avaz.ba

27.3.2020

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević reagirao je na izjavu predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Slobodana Zadre.

- Baš sam se nasmijao kad sam pročitao izjavu gospodina Zadre o nastavku prvenstva koja je u najmanju ruku neprihvatljiva, napisao je Umičević u saopćenju, koje prenosimo u cijelosti:

Čekamo Savjet ministara da donese Odluku o nastavku zbog virusa korona koja ističe 30. marta 2020. godine. Imamo uslove da se liga prekine i proglasi prvak, s obzirom na trenutno stanje. Od ukupno 16 klubova koliko se takmiči u muškoj Premijer ligi BiH stavovi su 13 klubova da se prekine liga i da se proglasi šampion. 

Klubovi čiji pristanak nemamo su: Gračanica, Goražde i Iskra Bugojno. Imamo podršku i iz druge lige, kao i ženske lige. Što se mene tiče i Republike Srpske, tu nema dileme. Radnici EHF-a rade od kuće i imaju višak vremena i šalju bezbroj mailova. Ne znaju ni šta hoće kada je riječ o organizaići takmičenja za rukometaše do 20 godina. 

Moramo poštovati Odluke naših Vlada, Savjeta ministara i entiteta. Kako će biti u avgustu tekuće godine Bog zna, ako bude dobro i EHF plati, ja sam za da se to prihvati, da se prva grupa igra u Republici Srpskoj, a druga u hrvatskom dijelu BiH.  Također sam rekao da se stavi na sajt Rukometnog Saveza BiH i sajt Rukometnog Saveza Republike Srpske, svi mailovi (prepiske) Rukometnog saveza BIH, da se i komesari obavijeste, da svi klubovi moraju da izmire sva dugovanja po pitanju kotizacije, kazni, prelaska igrača. 

Ukoliko se dugovanja ne plate u roku od sedam dana, ti isti igrači za koje se ne plati nisu više igrači u klubu već su slobodni igrači.  Također i kazniti klubove suspenzijom, po Pravilniku što je posao komesara, ako hoće da Savez radi moraju da se i potrude.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.