PORUKE

Bh. sportisti pozivaju: Moramo shvatiti situaciju, ostanimo u kući

Bivši i aktuelni, poručuju isto

Tuka: I ja sam u kući. Printscreen

Piše: Avaz.ba

29.3.2020

Oni su odlučili dati svoj doprinos. Sportisti širom svijeta pomažu na različite način u vrijeme pandemije koronavirusa, u trenucima kada je skoro cijela planeta ugrožena nečim s čim se do sada nije susretala. Tu su donacije i pomoć za bolnice, ustanove i ugrožene, ali riječ je isto tako bitna.

Kako to u cijelom svijetu sportisti rade, i naši su sebi dali itekako bitnu ulogu. Mnogi su pozvali građane da ostanu u kući i tako smanje opasnost od širenja zaraze koronavirusom.

- Dragi Bosanci i Hercegovci, nalazimo se u jako teškoj situaciji i to moramo što prije shvatiti. Budimo odgovorni i disciplinovani i time možemo sve pobijediti. Slušajmo savjete naših doktora, oni nam žele sigurno dobro. Ostanite u kući, i ja sam – poručio je najbolji bh. atletičar Amel Tuka.

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko pozvao je na znakovnom jeziku ljude da ostanu u svojim domovima, a poruke u kojima pozivaju na suzdržanost od izlaska vani poslali su i Damir Džumhur i Benjamin Burić.

- U ovako ozbiljnim trenucima moramo biti odgovorni i pažljivi. Ostani kod kuće i na taj način pomozi da se ovaj virus zaustavi - poručio je Džanan Musa, košarkaš Bruklina.

Kada se radi o košarci, zanimljivo je da je svoj poziv za ostanak u kući uputila cijela ženska košarkaška reprezentacija BiH. 

Poruka naših košarkašica. KSBiH

Treba naglasiti da su u svojim istupima građana da ostanu u kući pozvale i bivše bh. fudbalske zvijezde. Oglasili su se Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Meho Kodro, Mišo Smajlović, Mirsad Fazlagić, a tu je i neizostavni Ćiro Blažević, nekadašnji selektor reprezentacije BiH.

Zajednička je poruka "Ostani kući".

- Budite u svojim domovima, strpite se i tako sačuvajmo živote - poruka je Damira Džumhura

- Molim vas da poštujete odluke nadležnih organa. Jako je važno. Ostanite kući - kaže Benjamin Burić.

- U ovako ozbiljnim trenucima moramo biti odogovorni i pažljivi. Ostani kod kuće - poručio je Džanan Musa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.