PODRŠKA

Bore se za nastup u Tokiju: Olimpijski komitet BiH stipendira 16 takmičara

OKBiH nada se da će i odgovorni za sport u državi finansijski učestvovati u ovom projektu

Tuka: Ispunio normu za Tokio. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

31.3.2020

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i Organizacioni komitet potvrdili su da će se Olimpijske igre Tokio 2020. održati od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine.

U skladu s novim terminom Olimpijskih igara, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OKBiH) nastavit će podržavati naše vrhunske sportiste ka ostvarenju norme za najveći sportski događaj. Fokus podrške i dalje će biti na sportistima koji su već ostvarili A-normu, a to su Amel Tuka, Larisa Cerić i Mesud Pezer.

Olimpijski komitet BiH pregovara i nada se da će u ovom produženom terminu odgovorni ljudi za sport u državi (Ministarstvo civilnih poslova) dati maksimalnu finansijsku podršku ovom projektu kako bi što više bh. sportista učestvovalo na Igrama i kako bi ostvarili naše zajedničke snove nakon teškog perioda izazvanog pandemijom Covida-19, za koji se nadamo da će brzo biti iza nas, prenosi Fena.

Čelnici OKBiH u svakodnevnoj su komunikaciji sa MOK-om te očekuju da će i fond Olimpijske solidarnosti MOK-a nastaviti podršku našim stipendistima. Trenutno OKBiH iz svog budžeta uz pomoć Fonda solidarnosti MOK-a stipendira 16 sportista u njihovim pokušajima da se kvalificiraju za nastup na Olimpijskim igrama.

Stipendisti OKBiH su Larisa Cerić (džudo), Aleksandra Samardžić (džudo), Ivona Ćavar (karate), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Emina Hadžiahmetović (stoni tenis), Lejla Tanović (biciklizam), Amina Kajtaz (plivanje), Amel Tuka (atletika), Mesud Pezer (atletika), Harun Sadiković (džudo), Meris Muhović (karate), Adem Fetahović (boks), Hamza Alić (atletika), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Abedin Mujezinović (atletika) i Kemal Mešić (atletika).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.