ATLETIKA

Mesud Pezer za "Avaz": Sada svi trebamo biti jedan tim

Nadam se da će se stanje uskoro popraviti

Pezer: Nikad nisam bio spremniji. Arhiv

Piše: Avaz.ba

31.3.2020

Mesud Pezer (26), član Atletskog kluba Zenica, u disciplini kugla drži bh. rekord s daljinom od 21,48 metara, kao i dvoranski rekord Balkana (21,15).

Nakon mnogo odricanja, treninga i fizičkih priprema te ostvarene norme za Olimpijadu u Tokiju, planove mu je promijenila pandemija virusa COVID-19. Trenutno dane provode u krugu porodice, odvojen od teretane i atletskih terena.

- Veoma je teško, jer sam naviknuo da svakodnevno treniram. Ali, moram se pridržavati uputa i naredbi, nadam se da će što prije proći ova korona – kaže Pezer za "Avaz".

Kako kaže, cilj su mu u protekle četiri godine bile Olimpijske igre.

- U najboljim sam godinama za atletiku, nikad nisam bio spremniji i onda se ovo dogodilo. Moramo se pomiriti s ovim, jer se nije desilo samo u BiH nego u cijelom svijetu i Olimpijada je odgođena za sve sportiste – naglašava Pezer.

Dane provodi u krugu porodice, malo više gleda filmove i igra videoigrice.

- Ranije sam najmanje vremena imao za porodicu zbog putovanja i takmičenja, a sad se to promijenilo. Nedostaje mi druženje sa prijateljima, roštiljanje u prirodi i druge sitnice. Nadam se da će se stanje uskoro popraviti i da ćemo se svi vratiti uobičajenom životu. Mislim da je veoma bitno da sada ostanemo u kući dok ne prođe pandemija. Želio bih poručiti svim ljudima do budemo jedan tim, da ovo prebrodimo u što kraćem roku – poručuje bh. atletičar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.