OLIMPIJSKI KOMITET

Odgovorni u BiH moraju čuti glas sportista

Među predavačima su bili Mirsada Hukić, Dragana Olujić, Edin Krupalija, Đani Gidini, Aela Ajdinović, Samir Avdić, Said Fazlagić i Milanko Mučibabić

Kvesić: Olimpijski komitet BiH će u punom kapacitetu podržati sportiste. Arhiv

Avaz.ba

24.4.2020

Online forum sportista, koji je za više od 40 bosanskohercegovačkih sportista organizirao Olimpijski komitet BiH, završen je danas.

Sportisti su tokom foruma imali priliku da dobiju važne informacije i da saznaju principe kako da remodeliraju svoj trening u specifičnim uvjetima koje diktira pandemija koronavirusa, saopćeno je iz OKBiH.

Tokom foruma, sportisti su aktivno iznosili svoja mišljenja o mjerama koje je kreirao sportski sistem, jednoglasno ih podržali i očekuju od odgovornih ljudi u BiH da čuju glas sportista i kreiraju optimalna rješenja za sport u BiH.

- Forum je lijepo iskustvo, a posebno zato što su učestvovali i bivši i trenutni sportisti, a ja volim da saslušam i mlađe kolege, jer dok je čovjek živ, može nešto naučiti, a volim da čujem i mišljenja bivših sportista.

U ovo teško vrijeme, forum je dobar podsticaj, podrška i vjetar u leđa aktivnim sportistima, jer je njima trenutno najteže s obzirom na to da su željno iščekivali Olimpijske igre - kazala je bivša košarkašica Razija Mujanović.


Mujanović: Aktivnim sportistima je najteže. Arhiv

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić istaknuo je zadovoljstvo pažnjom kojom su sportisti pratili forum.

Poručio im je da će ih Olimpijski komitet BiH u punom kapacitetu podržati do Olimpijskih igara kako bi se što kvalitetnije pripremili, ostvarili svoje snove, postigli najbolje rezultate i obradovali sve građane BiH.

Na forumu su predavali Mirsada Hukić, Dragana Olujić, Edin Krupalija, Đani Gidini (Gianni Ghidini), Aela Ajdinović, Samir Avdić, Said Fazlagić i Milanko Mučibabić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.