RUKOMET

Benjamin Burić: Svi znaju koliko mi znači grb BiH, razočaran sam odlukom EHF-a

Osjećam se kao da mi je neko ukrao dio karijere

Burić: Čestitao mjesec ramazan. Arhiv

Piše: Avaz.ba

24.4.2020

Bh. golman Benjamin Burić oglasio se povodom odluke Evropske rukometne federacije (EHF) da se ne igra baraž za plasman na Evropsko prvenstvo, čime je naša selekcija izgubila mogućnost da se izbori za najveće rukometno takmičenje.

- Svakim danom lošija od lošije vijesti. Prvo sam saznao da je Bundesliga proglasila kraj sezone po trenutnom rasporedu, što znači da je moj SG Flensburg tek drugi! Zatim je do mene stigla vijest da nekoliko mojih Maglajlija boluje od korone, a danas me šokirala vijest da nećemo imati priliku da kroz baraž izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo, noseći dres Bosne i Hercegovine! Svi koji me poznaju, znaju koliko mi znači grb naše zemlje i ne mogu vam opisati koliko sam razočaran ovom odlukom EHF-a! Osjećam se kao da mi je neko ukrao dio karijere. Molim Boga da ova pandemija što prije prođe i da živi i zdravi izađemo iz svega i da se sve vrati u normalu, rekao je jedan od najboljih golmana svijeta.

On je uz to naglasio da ipak ima dobrih vijesti.

- Ima i lijepih vijesti, a to je ramazan i svima, koji poste, želim da u vjeri i lakoćom isposte i ovaj sveti mjesec. Ramazan Mubarek Olsun, poručio je Burić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.