KARIJERE

Bh. reprezentativka produžila ugovor, ostaje u Francuskoj

Napravila historijski rezultat

Ajla trenutno održava formu. Instagram

Avaz.ba

25.4.2020

Ajla Paradžik, bh. reprezentativna odbojkašica, za vrijeme pandemije koronavirusa boravi u rodnom Goraždu. Stalna članica državne reprezentacije i jedna od najboljih sportistkinja BiH koja je svoju karijeru nastavila u eliti ženske odbojke u Francuskoj, u jednoj od najjačih liga Evrope, vratila se u Goražde nakon prekida sezone kako bi za vrijeme pandemije bila sa svojom porodicom. 

- Ovdje sam već više od mjesec, stigla sam 20. marta, provela karantin u trajanju od 14 dana sa svojom porodicom, u samoizolaciji. Došla sam ovdje upravo zbog pandemije. Prvenstvo je prekinuto 13. marta, a u Francuskoj je već 15. uveden totalni karantin u državi tako da, nakon saglasnosti predsjednika kluba i trenera da možemo da se vratimo svojim kućama zbog pandemije, sve igračice su se spakovale i vratile kući da budu sa porodicama u ovo vrijeme - kaže Ajla.



Paradžik: Produžila vjernost. Arhiv

Boravak u rodnom gradu provodi korisno i ugodno i nastoji nadoknaditi propušteno s najmilijima, a trudi se da ostane u dobroj formi tako da ni treninzi nisu zapostavljeni. Iza sebe ima uspješnu sezonu u Nansiju. Ona i saigračice izborile su plej-of.

- U svakom slučaju, mi smo napravili veoma dobar, tačnije historijski uspjeh ovog kluba, ostvarili smo naš cilj tako da, bez obzira na to što je prvenstvo prekinuto, mi smo zadovoljni uspjehom i onim što smo ostvarili do tog trenutka - pojašnjava Ajla, koja je i za narednu sezonu osigurala angažman u francuskom timu.

- Produžila sam ugovor na još jednu sezonu tako da ostajem u Nansiju i veoma sam sretna zbog toga što smo postigli dogovor. Sezona je bila veoma dobra i uspješna, drago mi je što sam otišla da igram tu ligu i na tom nivou i još mi je draže što ću igrati tamo još jednu godinu - istaknula je Paradžik za Fenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.