TRANSFERI

Borac prodao igrača za sedam hiljada KM

De Souza imao ugovor još jednu sezonu

De Souza: Potpisao na dvije godine. Avaz

Piše: S. K.

7.5.2020

Jesenas standardni desni bek banjalučkog Borca, brazilski rukometaš Giljerme Linareš de Souza (Guilherme Linares), napustio je redove trenutno vodećeg tima Premijer lige BiH i pojačao SEHA ligaša Tatran iz Prešova. Brazilski internacionalac imao je ugovor s ''crveno-plavima'' još jednu sezonu pa će Banjalučanima na ime obeštećenja pripasti 7.000 KM.


Dosta pobjeda

Nakon što je postigao dogovor sa slovačkim klubom, De Souza je na svom Instagram profilu zahvalio čelnicima Borca na pruženoj šansi. 

- Hvala vam na izuzetnoj godini, tokom koje sam mnogo naučio i postigao dosta pobjeda. Od naredne sezone sam igrač Tatrana, potpisao sam ugovor na dvije godine i veoma sam sretan što sam dobio novu šansu za napredovanje - poručio je Brazilac. 

On je, inače, drugi rukometaš Borca koji je iz ovog kluba prešao u redove Tatrana. Prije nekoliko godina to je uradio i nekadašnji reprezentativac BiH Stefan Janković, ali je veoma brzo napustio Prešov jer se nije uspio nametnuti hrvatskom stručnjaku Slavku Goluži, koji je i danas trener ovog kluba.


De Souza. Avaz

Teža povreda

Osim De Souze, trener Borca Mirko Mikić u narednom periodu neće moći računati ni na najboljeg igrača svog kluba u jesenjoj polusezoni Vukašina Rakociju. Sjajni lijevi bek je na jednom od posljednjih treninga prije početka pauze pokidao prednje ukrštene ligamente i očekuje ga višemjeseči oporavak. 

Rakociju, također, ugovor istječe ovog ljeta i veliko je pitanje hoće li ostati član Borca. Tokom zimske pauze imao je nekoliko kvalitetnih ponuda, ali je on želio ugovor s Banjalučanima odraditi do kraja, a čak je i sam najavio kako bi želio ovu saradnju još i nastaviti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.