ROMANTIČAR

Zbog ljubavi napustio prvaka Evrope

Pokazao da novac nije presudan

Larisa: Momak joj stigao u Rumuniju. Instagram

Avaz.ba

13.5.2020

Najbolji brazilski rukometaš, desni vanjski Žoze Toledo (Jose), napustio je aktuelnog prvaka Evrope, ekipu Vardara i potpisao za rumunskog prvoligaša Baia Mare. Otišao je u klub koji nikako i ne igra Ligu prvaka.

Vijest je to koja je u svijetu rukometa odjeknula kao veliko iznenađenje jer ne događa se baš svaki dan da iz osvajača Lige prvaka igrači odlaze u trećeplasirani klub u Rumuniji, koji i nema šansu da neredne sezone dohvati najjače klupsko takmičenje. Tim više što je Toledo u posljednjih nekoliko godina jako puno napredovao i najbolje (rukometne) godine tek su pred njim, obzirom da ima 26 godina.


Toledo: Napustio vardar. Instagram

No, Toledov motiv u ovoj priči nije bio ni sportski, u smislu da ga je privukao projekat Rumuna, ni finansijski, jer je u velikom broju klubova mogao dobiti više.

Njegova djevojka je Larisa Aruho (Larissa Araujo), također rukometašica i brazilska reprezentativka koja je nedavno potpisala za Baia Mare. Larisa protekle tri godine igra u Rumuniji, a Toledo je stigao u tu dražavu kako bi mogao živjeti s djevojkom. Imao je pozive i iz drugih klubova, ali sve je to odlučio ostaviti po strani i prednost dati zajedničkom životu s Larisom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.