RUKOMET

Mateo Rodin za "Avaz": Imao sam i drugih dobrih ponuda

Osjetio sam da se radi o dobrom klubu, gdje ću imati priliku napredovati, rekao je bh. reprezentativac

Rodin: Dobro mi je bilo i u Nansiju. Arhiv

Piše: Er. BijedićAvaz.ba

24.5.2020

Povremeni bh. rukometni reprezentativac Mateo Rodin je poslije dvije sezone u francuskom Nansiju potpisao ugovor na dvije godine sa Nekseom iz Našica.


Jake utakmice

Tako će nakon matične Čapljine, ljubuškog Izviđača i francuskog drugog ranga takmičenja, od sljedeće sezone zaigrati za svoj četvrti klub u karijeri, ovoga puta u Hrvatskoj. 

- Na prvu mi se svidjela ideja čim sam dobio opciju za prelazak u Nekse, iako je bilo i drugih ponuda. Osjetio sam da se radi o dobrom klubu, gdje ću imati priliku napredovati.

Trener je Hrvoje Horvat i to je još jedan plus zbog kojeg sam odabrao Nekse. Smatra ga se vrhunskim trenerom u Hrvatskoj i to je bio razlog da se lakše odlučim za njih - kazao je Mateo Rodin.

U Nansiju se odlično snašao, igrao zapaženu ulogu sa punom minutažom, osim kad su ga stizale povrede.

- Meni je stvarno bilo dobro tu dvije godine, liga je dobra i zadovoljan sam sa svim. Ali kad je došla opcija za Nekse, shvatio sam da je to ipak nivo više radi evropskih takmičenja, SEHA lige i jakih utakmica - smatra Rodin. 

Ovakav transfer ga može i više primaknuti oku selektora Bilala Šumana.


Rodin. Arhiv

Panić i Malinović

- Mislim da je taj klub plus za reprezentaciju. Nadam se da se mogu približiti timu, nažalost uvijek sam imao nekih sitnih povreda kad je trebalo doći na okupljanje. Volio bih da sam stalno pri sastavu, ali na mojoj poziciji su dva stvarno vrhunska igrača - Marko Panić i Dejan Malinović. Ako mogu pomoći, uvijek sam tu. Nadam se da će biti prilike uskoro jer otkazivanje kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo je dosta čudna, loša odluka, nisu dozvolili ni da pokušamo pokazati se na terenu – smatra Rodin.

Povratak kući

Rukometna sezona je u Francuskoj, kao i svugdje, radi pandemije koronavirusa prekinuta još u prvoj polovici marta, a Mateo je priliku za povratak kući u Čapljinu dobio tek ove subote. 

- Stvarno mi je dosadilo u Francuskoj, jer je bilo dosta teško od 11. marta do 11. maja. Ali stanje se popravilo, sve je drukčije, može se normalno hodati. Nastojao sam stalno trenirati, ali nije to to. Ranije se nisam mogao vratiti kući – rekao je Rodin

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.