ODLUKE

Najljepša njemačka sportistikinja odlučila da završi karijeru

Plijeni pažnju gdje god se pojavi

Dugo vremena jedna od najboljih. Twitter

Piše: Avaz.ba

22.5.2020

Marin fon Remer (Mareen von Romer), mnogima poznatija pod djevojačkim prezimenom Apitz (Apic), odlučila je prestati s aktivnim bavljenjem odbojkom, sportom u kojem je dugo godina dominirala. Ova vijest je top tema u Njemačkoj, obzirom na ugled koji je imala odbojkašica. Fon Remer dugo je godina važila za ponajbolju njemačku odbojkašicu i sportašicu općenito. 

Osim odličnim igrama i zapaženim sportskim uspjesima karijerom, tokom karijere privlačila je pažnju šire javnosti i svojim izgledom. U jednoj anketi proglašena je za najljepšu sportistkinju Njemačke. Sa 182 centimetra, vitkim stasom i dugom plavom kosom plijeni pažnju gdje god se pojavi.


Apic: Odlučila da je kraj. Twitter

Nakon što je propustila cijelu prošlu sezonu zbog upale pluća, što je posebno delikatno u svjetlu krize s koronavirusom, odlučila je da neće čekati nastavak takmičenja te je prije javno obznanila prekid karijere.

- Nije kriza jedini razlog. Već duže vrijeme vukla sam ozljede. Razmišljala sam da se vratim, ali onda nas je pogodila ova pandemija. Imala sam vremena dobro razmisliti. Odluka je sazrela u meni tako da sam je emocionalno dobro podnijela. Nije lako oprostiti se nakon tolikih godina, rekla je odbojkašica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.