RUKOMET

Spuštena zavjesa na Premijer liga BiH za rukometaše: Borac šampion

"Final Four" Kupa BiH bi trebao biti odigran u septembra, uoči početka sljedeće sezone.

Neće biti odigrano preostalih 12 kola. Arhiv

Piše: Avaz.ba

1.6.2020

Zaključene je i rukometna Premijer liga Bosne i Hercegovine za muškarce, koja je usljed pandemije koronavirusa zaustavljena nakon 18. kola, a sve do danas trajala su natezanja oko donošenja konačne odluke. 

Komesar takmičenja Srđan Jović danas je donio je odluku da se neće odigrati preostalih 12 kola i to objavio u zvaničnom biltenu. Konačna tabela utvrđuje se na osnovu trenutnog poretka te je tako banjalučki Borac, koji se nalazio na prvom mjestu s 46 boda, proglašen prvakom. 

Nastup u Evropi izborili su i drugoplasirana Gračanica, te trećoplasirana ekipa Bosne iz Visokog.  Što se tiče završnice Kupa BiH, "Final Four" ovog takmičenja bi trebao biti odigran u septembra, uoči početka sljedeće sezone. 

Iz društva najboljih ispadaju Goražde, Iskra i Drina. Ova odluka će, bez ikakve sumnje, izazvati burne reakcije, ponajviše ekipa koje je samo jedan bod dijelio od spašavanja premijerligaškog statusa.

U Premijer ligu se sljedeće sezone vraćaju Krivaja (prvak Prve lige FBIH – Sjever), Bosna Sarajevo (prvak Prve lige FBiH – Jug) te Derventa (prvak Prve lige RS).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.