O SVEMU POMALO

Džumhur otkrio ko je najomraženiji među teniserima

Može proći pet puta pored tebe u toku dana, svaki put će spustiti glavu i neće te pozdraviti, rekao Džumhur za Džeka Soka

Džumhur: Najslabiji dio mog tenisa je mentalna snaga. Screenshot

Avaz.ba

3.6.2020

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur bio je gost novog izdanja podkasta "Wish&Go" Sport Kluba.

Govorio je o prednostima i manama svoje igre.

- Najslabiji dio mog tenisa je mentalna snaga. Najveće razlike, pogotovo u vrhu se prave tu. Svi znaju da igraju tenis, svi znaju da udaraju loptu. Neko na zagrijavanju da vidi 700. i 10. igrača sveta, ne bi znao ko je ko. Potpuno je druga stvar kad se krene u meč, postoje blokade koje postoje, koje i ja imam - objasnio je Džumhur.

Pojasnio je da ima dosta stvari koje utiču na to, od samopouzdanja, do načina razmišljanja...

- Prošle godine branio sam veliki broj poena i svake sedmice sam brojao, što inače ne radim. Ipak, dešavalo se da najlošije igram kada ništa ne branim. Podsvjesno se opustim i onda nema rezultata, padne samopuzdanje i teško je izvući se iz te situacije - rekao je.

Džumhur je otkrio ko je najveći 'pozitivac', a ko 'negativac' na turu.


Džumhur: U dobrim odnosima sam sa Dankom Kovinić, često smo se viđali u Beogradu. Arhiv

- Da izuzmemo naše, jer sa svima imam dobar odnos. Najveći gotivac je Gael Monfils, i do će reći 99 od sto igrača. Jako je zanimljiv, uvijek nasmijan i to je ono što je lijepo videti. Nikada nije pravio scene, a veliki je šoumen. Zrači pozitivnom energijom - kazao je te dodao:

- S druge strane, Amerikanci su za nas Balkance i Evropljane najgori. Mogu da spomenem jednog od njih, to je Džek Sok (Jack Sock). Može proći pet puta pored tebe u toku dana, svaki put će spustiti glavu i neće te pozdraviti. On nije stidljiv, on je arogantan. Jedno vrijeme sam mislio da je do mene. Jednom sam ušao u priču sa nekim, ne sećam se s kim i on mi je rekao da su svi Amerikanci takvi. I jeste, 90 odsto njih. Jedan dan se javi i priča s tobom, a sutra se ponaša kao da te ne zna. Ne razumijem - rekao je Džumhur.

Kada je reč o teniserkama, priznaje da se najviše druži sa djevojkama iz regiona.

- Najviše se družimo sa igračicama sa naših prostora. U dobrim odnosima sam sa Dankom Kovinić. Često smo se viđali u Beogradu. Ne volim one s kojima ne možeš da se šališ. Taj ženski tur... Ne mogu da shvatim da se ne vole, da postoji tolika mržnja, da ne mogu zajedno da treniraju - rekao je Džumhur.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.