NA UDARU KRITIKA

Menadžer Dimitrova uzvratio Srđanu Đokoviću

Srđan je u razgovoru za hrvatsku televiziju RTL svu krivicu svalio na Dimitrova kazavši kako je on nanio veliku štetu Srbiji, Hrvatskoj, kao i Noletu te njegovoj porodici

Novak Đoković. Agencije

Avaz.ba

24.6.2020

Glavna tema u svijetu sporta ovih dana je zadarski turnir u organizaciji Novaka Đokovića, koji je prošao onako kako su se svi najmanje nadali. 

Prije finalnog meča, objavljeno je kako Bugarin Grigor Dimitrov ima koronavirus, a to je izazvalo opći haos, jer je kasnije ustanovljeno da su pozitivni i Borna Čorić, Viktor Troicki, njegova trudna supruga, trener Dimitrova, kondicioni trener Đokovića, kao i sam Novak te njegova supruga Jelena.

Novak se odmah našao na udaru kritika svjetske sportske javnosti, koja je smatrala da se ponašao potpuno neodgovorno, jer je organizovao turnir usred pandemije, i to bez gotovo ikakvih mjera zaštite.

Kako bi ga pokušao odbraniti, njegov otac Srđan izašao je u javnost i u razgovoru za hrvatsku televiziju RTL svu krivicu svalio na Dimitrova kazavši kako je on nanio veliku štetu Srbiji, Hrvatskoj, kao i Noletu te njegovoj porodici.

Novak Đoković. Agencije

- Kako je došlo do zaraze? Vjerovatno jer je Dimitrov došao bolestan, ko zna odakle. Nije se testirao u Zadru nego na nekom drugom mjestu. Mislim da to nije uredu, ali dobro, šta da se radi. Nanio je veliku štetu Hrvatskoj, Srbiji i nama kao porodici - kazao je Srđan.

Na njegovu izjavu odlučio je uzvratiti menadžer Dimitrova Georgi Stoimenov.

- Želim da vam saopćim nešto, a u vezi s onim što je Srđan Đoković izjavio za hrvatsku televiziju. Grigor je sletio u Beograd nakon što je tri mjeseca bio u izolaciji. Ni u Beogradu ni kasnije u Zadru mu nije ponuđeno ili zahtijevano od njega da se testira na koronavirus - kazao je on i dodao:

- Organizatori turnira su ti koji su zaduženi za bezbjednost turnira i oni su ti koji su zaduženi za kreiranje pravila koja se moraju poštovati. Grigor je strogo poštovao sva pravila organizatora turnira i postojeće zakone i pravila kada je prelazio granicu između Bugarske, Srbije i Hrvatske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.