OTVARANJE TAKMIČARSKE SEZONE

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka sutra na atletskom mitingu u Sarajevu

Drago mi je da ćemo se sutra družiti na atletskoj stazi, rekao je Tuka

Piše: Fena / Avaz.ba

Poručio je da se u BiH mogu praviti puno veći rezultati

Foto: Fena


Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nastupit će sutra na Petom atletskom mitingu Novi Grad Sarajevo, u Centru ''Safet Zajko'', a tim nastupom otvorit će svoju takmičarsku sezonu. Osim Tuke, na jedinom sarajevskom atletskom mitingu nastupit će i drugi poznati bh. olimpijci. 

Tuka se danas družio sa novinarima i posjetiocima u Centru ''Safet Zajko'', gdje je izrazio zadovoljstvo što će sutra nastupiti u Sarajevu, a da se posebno raduje jer će nastupiti u trci na 400 metara. 

- Drago mi je da ćemo se sutra družiti na atletskoj stazi. Rado dođem ovdje i bez mitinga - naglasio je Tuka. 

Poručio je da se u BiH mogu praviti puno veći rezultati, uz puno truda i odricanja. 

  • Poručio je da se u BiH mogu praviti puno veći rezultati

    Poručio je da se u BiH mogu praviti puno veći rezultati

    Foto: Fena


- Možda sam ja prvi koji pravi put za naredne generacije, ali bitno je pokazati da se može, da mi iz ovako male zemlje možemo da se borimo sa svima - naveo je Tuka naglašavajući da je sve do karaktera i odnosa prema svom poslu. 

Velika je stvar, naglašava, predstavljati svoju državu te da se to ne može platiti. Organizator takmičenja Elmir Ćerimagić je istakao da mu je životni cilj da atletika bude popularnija u Sarajevu i da kroz atletiku prođe svako dijete, da bi se lakše otkrivali talenti kakav je Amel Tuka. 

- Amel Tuka je slučajnost i sreća je da je izašao na svjetsku scenu, ali mi ne smijemo da se oslanjamo na slučajnosti - poručio je Ćerimagić. 

Za sutra su planirani nastupi velikog broja bh. reprezentativaca kao što su Kemal Mešić, Jelena Gajić, Rusmir Malkočević, Haris Bikić, Srđan Samardžić i drugi takmičari iz BiH, ali i zemalja okruženja.

Više o temi

U CENTRU "SAFET ZAJKO"
Amel Tuka otvara sezonu na 5. mitnigu 'Novi Grad Sarajevo'
NA VRH

Komentari