OBAVLJEN ŽRIJEB U BEČU

Još nije završena ni tekuća sezona, a već izvučene grupe naredne Lige prvaka

Broj sudionika elitnog takmičenja je smanjen na 16 klubova

Završni turnir trebao bi se igrati 12. i 13. juna 2021.. Arhiv

Avaz.ba

1.7.2020

U sjedištu Evropske rukometne federacije (EHF) u austrijskom Beču izvučene su grupe redizajnirane Lige prvaka, prenosi Fena.

Za razliku od prijašnjih godina broj sudionika elitnog takmičenja je smanjen na 16 i klubovi su podijeljeni u dvije skupine.

U grupi A igrat će Vardar Skoplje, Pari Sen Žermen, Vive Kjelce, Porto, Pik Seged, Meškov Brest, Elverum i Flensburg-Handevit, a u grupi B Barcelona, Vesprem, Kil, Alborg, Nant, Motor Zaporožje, PPD Zagreb i Celje Pivovarna Laško.

Prve dvije ekipe iz obje grupe idu direktno u četvrtfinale, dok će klubovi od trećeg do šestog mjesta razigravati za preostala mjesta.

Prvo kolo nove sezone Lige prvaka igrat će se 16. septembra, a završni turnir trebao bi se igrati 12. i 13. juna 2021. u njemačkom Kelnu. Zanimljivo je da će se usred nove sezone Lige prvaka igrati i finalni turnir prethodne.

Planirano je da se 28. i 29. decembra u Kelnu odigra završnica sezone prekinute zbog širenja koronavirusa, a sudionici turnira se Barcelona, Pari Sen Žermen, Vesprem i Kil.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.