SASTANAK U SARAJEVU

Dogovorena sjednica: Pada odluka o Premijer ligi BiH

Čelnici Saveza trebali bi se sastati u prostorijama Olimpijskog komiteta

Zadro: imamo čvrste garancije. Arhiv

Piše: Er. B. / Avaz.ba

6.7.2020

Na danas održanom kolegiju Predsjedništva Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine predsjednik Slobodan Zadro i dva potpredsjednika, Marinko Umičević i Mensur Sinanović, potpisali su poziv članovima Upravnog odbora na sjednicu koju su zakazali za četvrtak (10 sati) u Sarajevu.

- Inače je praksa da poziv potpisuje samo predsjednik, ali smo zbog situacije koja nas je pratila u posljednje vrijeme to napravili na ovaj način.

Na taj način imamo čvrste garancije da će se sjednica održati – kazao je Slobodan Zadro, čime je konačno, poslije dva mjeseca, dogovoreno da se održi sjednica Upravnog odbora i riješi pitanje takmičenja u Premijer ligi BiH.

RSBiH još nije donio odluku o nastavku ili završetku takmičenja. Arhiv

Sjednica bi se trebala održati u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH u Sarajevu (potvrda iz OKBiH se još očekuje), gdje bi članovi Upravnog odbora imali adekvatne uslove da sprovedu sve epidemiološke mjere zbog epidemije koronavirusa.

- Optimista sam, uz malu ogradu poslije svega što se desilo, jer morate ostaviti rezervu da se ponovi nešto slično. Međutim, mišljenja sam da ćemo konačno donijeti odluku, kakva god bude. Cilj je uvijek bio da se donese zajednička odluka Upravnog odbora – rekao je Zadro.

Podsjetimo, RSBiH još nije donio odluku o nastavku ili završetku takmičenja u Premijer ligi BiH, koja je prekinuta zbog pandemije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.