VELIKI TURNIR

UFC organizira spektakl: Oktagon postavljen na plaži

U glavnoj borbi za titulu velter kategorije borit će se aktuelni prvak Kamaru Usman i Žorge Masvidal

Oktanog postavljen na plaži. CGTN

Avaz.ba

7.7.2020

UFC, najjača svjetska organizacija u mješovitim borilačkim vještinama (MMA), održat će 12. jula u Abu Dabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati), veliki turnir UFC 251 na „Fight Islandu“.

Turnir je trebao biti održan prošlog mjeseca u australskom Pertu, ali je zbog koronavirusa prolongiran, a kao novi domaćin izabran je Abu Dabi. "Otok za borbe" nalazi se blizu Abu Dabija i zove se Jas.

U okviru priprema za turnir, UFC je objavio snimke "Fight Islanda". U glavnoj borbi za UFC titulu velter kategorije borit će se aktuelni prvak Kamaru Usman iz Nigerije i američki izazivač Žorge Masvidal (Jorge).

Borbe bez prisustva publike. UFC

Amerikanac je šansu dobio nakon što se povukao Brazilac Žilbert Barns (Burns), koji je zaražen koronavirusom. Masvidal i Usman stigli su jučer u Abu Dabi iz američkog Las Vegasa.

Očekuje ih karantin u hotelu od 24 sata, a potom treninzi. Borci imaju mogućnost da treniraju na plaži s obzirom na to da je oktagon smješten na pijesku. Izgrađena je i arena na kojoj će se borbe održati bez prisustva publike, kao sigurnosna mjera zbog epidemije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.