LOV NA VJEŠTICE

Đoković otvorio dušu: Neko veliko ime mora da bude glavni krivac za sve

Vodeći teniser svijeta se obratio javnosti povodom prvog treninga nakon pozitivnog testa na koronavirus

Avaz.ba
07.07.2020 22:48

Đoković: Bio zaražen koronavirusom

Foto: Arhiv

Vodeći teniser svijeta Novak Đoković se obratio javnosti povodom prvog treninga nakon pozitivnog testa na koronavirus te otkrio daljnje planove.

Đoković je trenirao zajedno sa Viktorom Troickim na svojim terenima na beogradskom Dorćolu. Najbolji sportista Srbije već neko vrijeme nalazi se na meti kritika brojnih svjetskih medija, prenosi B92.

- U posljednje vrijeme vidim samo kritike, mnoge zlonamjerne. Očigledno da postoji nešto više od te kritike, kao da postoji neka agenda, kao da je lov na vještice.

Mora neko da padne, neka ličnost, neko veliko ime da bude glavni krivac za sve - rekao je Đoković za "Sportski žurnal".

Prokomentarisao je i to na kojim turnirima hoće, odnosno neće učestvovati.

- Još ne znam da li ću igrati na US openu. Vašington sigurno ne igram, Sinsinati u planu. Učešće na Garosu zasad sigurno, a u planu i Madrid i Rim - dodao je Đoković.

Na njega se nedavno sručila lavina kritika zbog organizacije turneje „Adria Tour“ u regionu, koja je naprasno prekinuta nakon što je utvrđeno da su neki od učesnika, među kojima i Đoković, zaraženi koronavirusom.

Đoković i njegova supruga Jelena su na posljednjem testu, nakon deset dana samoizolacije, bili negativni i ne osjećaju nikakve simptome virusa.

NA VRH