USPJEŠAN OPORAVAK

Goran Ivanišević pobijedio koronu i napustio Zadar

Trener najboljeg igrača svijeta Novaka Đokovića, kao i njegov štićenik, bio je pozitivan na Covid-19 nakon turnira „Adria Tour“

Avaz.ba
14.07.2020 06:27

Ivanišević (desno): Trener Novaka Đokovića

Foto: Fena

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević objavio je putem društvenih mreža da je pobijedio koronavirus te da napušta Zadar u kojem je proveo tri sedmice izolacije.

-Nakon dva negativna i dva pozitivna testa, došao je na red moj omiljeni, peti set. A znate da sam uvijek bio nezgodan u petom setu... Napokon negativan i napokon mogu na slobodu nakon tri tjedna izolacije - napisao je Ivanišević na svom Instagram profilu uz fotografiju s pobjednički uzdignutom šakom, prenosi Fena.

Trener najboljeg igrača svijeta Novaka Đokovića, kao i njegov štićenik, bio je pozitivan na Covid-19 nakon zadarskog turnira „Adria Tour“, na kojem je finale bilo otkazano, jer je nekoliko sati prije početka dvoboja Đokovića i Rusa Andreja Rubljova bugarski igrač Grigor Dimitrov objavio kako je bio pozitivan na testu obavljenom u Monte Karlu.

Đoković je testiran u Beogradu, gdje je saznao da su i on i njegova supruga Jelena zaraženi koronavirusom.

Ivanišević, koji je u Zadru obavljao i dužnost direktora humanitarnog turnira, tokom trotjedne izolacije boravio je u hotelu u kojem je bio smješten tijekom Adria Toura pa se zahvalio osoblju koje mu je "kuhalo i nosilo hranu".

-Zadre, hvala ti što si mi mjesec dana bio sjajan domaćin, sad smo se zbližili na još posebniji način. Vidimo se u nekim ljepšim okolnostima, ali ipak ne tako skoro - poručio je Ivanišević te svim zaraženima poželio što brži oporavak.

Komentari

NA VRH