ODLIČAN POTEZ

Da bi djeca ostala u rukometu, formirali seniorski tim

Sarajevski klub Respekt ima viziju

Respekt: Igrat će federalno takmičenje. Facebook

Piše: Avaz Sport

15.7.2020

Rukometni klub Respekt iz Sarajeva do sada se oslanjao na takmičenja mlađih kategorija, ali nakon četiri godine postojanja odlučili su se na korak o kojem mnogi i ne pomišljaju. Veliki broj je škola sporta, koje svoj rad zadržavaju na radu s mladima, a onda su u određenoj dobi, djeca prepuštena sebi i uglavnom napuštaju sport.

Respekt će se u narednoj sezoni takmičiti u Federalnoj rukometnoj ligi u seniorskoj konkurenciji s igračima 2002. godišta i sigurno će biti najmlađa ekipa. Kako kažu u klubu, na ovaj korak su se odlučili zbog toga što su djeca tu provela nekoliko godina i ne bi htjeli da se prestanu baviti sportom.

Bez obzira što će to za klub značiti finansijske troškove, nije bilo puno dilema da li pružiti priliku mladićima iz Respekta.

– Pokušat ćemo uz njih dovesti par iskusnijih igrača kako bi se uz nekoga kalili naši mladi igrači. Među našim mladićima ima talenata koji mogu napraviti dobre stvari u rukometu, a ovo je najbolji mogući način da steknu iskustvo. Nismo postavili nikakve imperative pred njih što se tiče rezultata, jer to bi stvarno bilo besmisleno – kaže Adil Tabak iz RK Respekt.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.