SPORTSKE IGRE MLADIH

Osmijeh i radost mališana na sportskim terenima

Ovogodišnje aktivnosti u Tomislavgradu, Bihaću i Bužimu

Igre mladih. SPORTSKE IGRE MLADIH

Avaz Sport

15.7.2020

Nakon održanih takmičenja u Mostaru, Čapljini i Širokom Brijegu, Plazma Sportske igre mladih su svoje ovogodišnje aktivnosti nastavile u Tomislavgradu, Bihaću i Bužimu. 

BH Telecom Sportske igre mladih obilježavaju svoj deseti rođendan ove godine. Planirano je održavanje takmičenja u 42 bh. grada, a pravo učešća ove godine imaju dječaci i djevojčice 2005. godište i mlađi. Igre, uz finansijsku podršku USAID-a, nastavljaju realizirati projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“.

U Tomislavgradu su održana takmičenja u malom nogometu i košarci. 

Domaćin Igara, već desetu godinu, je grad Bihać. Djevojčice i dječaci su se u ovom gradu takmičili u malom nogometu, košarci i tenisu.

I ove godine mališane širom BiH, osim takmičenja, očekuje i niz edukativno-zabavnih radionica. Također, mališani će imati priliku da nauče nešto više o važnosti očuvanja životne sredine.

Takmičenja Igara su po prvi put ove godine održana u još jednom krajiškom gradu – Bužimu, a najveće interesovanje vladalo je za takmičenje u odbojci.

U okviru ovogodišnje turneje, sve aktivnosti Plazma Sportskih igara mladih bit će realizirane uz prethodnu saglasnost nadležnih zdravstvenih institucija, te uz poštivanje svih propisanih preporuka. Prijave za takmičenja vrše se isključivo online putem, a sva takmičenja bit će održana bez prisustva publike.

Više informacija o načinu provođenja aktivnosti, preporukama i mjerama koje svi trebaju ispoštovati kako bi se takmičenja održala, svi zainteresirani mogu pronaći na stranici www.igremladih.ba.

Igre mladih - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.