ZABAVA I EDUKACIJA

Radost mališana krasila terene u Orašju, Srebreniku i Velikoj Kladuši

Plazma Sportske igre mladih

Avaz Sport

5.8.2020

Plazma Sportske igre mladih. Igremladih

Osmjesi mališana, željnih takmičenja, krasili su terene u Orašju, Srebreniku i Velikoj Kladuši koji su bili gradovi - domaćini Plazma Sportskih igara mladih.

U okviru ovogodišnje BH Telecom Sportske igre mladih Turneje radosti bit će organiziran niz sportsko-zabavnih aktivnosti za djevojčice i dječake širom Bosne i Hercegovine, kroz koje će Igre proslaviti svoj deseti rođendan. Aktivnosti će biti organizirane u 42 bh. grada, a pravo učešća na ovogodišnjim takmičenjima imaju dječaci i djevojčice 2005. godište i mlađi.

Kao i prethodnih godina, mališane na terenima, osim takmičenja, očekuju i edukativne radionice, koje Igre organiziraju u saradnji sa svojim partnerima. S ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti, Igre i ove godine, uz finansijsku podršku USAID-a, realiziraju projekat "Fer igra za fer djetinjstvo".

Osim što su se takmičili, mališani su u Srebreniku, Orašju i Velikoj Kladuši učili i o važnosti očuvanja životne sredine, i to kroz kampanju „Budi zakon, reci NE“, koju Igre implementiraju u saradnji sa Fondom za okoliš FBiH.

U narednim danima, domaćini Igara bit će Sanski Most, Ključ, Tuzla i Gradačac. Sve organizirane manifestacije poštuju propise nadležnih organa kada su u pitanju mjere sigurnosti.

Plazma Sportske igre mladih - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.