BIH

Nastavljene sportske igre mladih

Aktivnosti će biti organizirane u 42 bh. grada, a pravo učešća na ovogodišnjim takmičenjima imaju dječaci i djevojčice 2005. godište i mlađi

U narednim danima domaćini Igara bit će Sanski Most, Ključ, Tuzla i Gradačac. Arhiv

Avaz Sport

5.8.2020

Orašje, Srebrenik i Velika Kladuša u proteklom periodu bili su domaćini Plazma Sportskih igara mladih.

U okviru ovogodišnje BHTelecom Sportske igre mladih "Turneje radosti" bit će organiziran niz sportsko-zabavnih aktivnosti za djevojčice i dječake širom Bosne i Hercegovine, kroz koje će Igre proslaviti svoj deseti rođendan.

- Aktivnosti će biti organizirane u 42 bh. grada, a pravo učešća na ovogodišnjim takmičenjima imaju dječaci i djevojčice 2005. godište i mlađi, saopćeno je iz Sportskih igara mladih.

Kao i prethodnih godina, mališane na terenima, osim takmičenja, očekuju i edukativne radionice, koje Igre organiziraju u saradnji sa svojim partnerima. S ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu, Igre i ove godine, uz finansijsku podršku USAID-a, realiziraju projekt "Fer igra za fer djetinjstvo".

Osim što su se takmičili, mališani su u ova tri grada učili i o važnosti očuvanja životne sredine i to kroz kampanju "Budi zakon, reci NE", koju Igre implementiraju u saradnji sa Fondom za okoliš FBiH.

U narednim danima, domaćini Igara bit će Sanski Most, Ključ, Tuzla i Gradačac. Sve ovogodišnje aktivnosti Plazma Sportske igre mladih realiziraju uz prethodnu saglasnost nadležnih institucija, te uz poštivanje svih propisanih mjera i preporuka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.