JEZIVI KADROVI

Teška nesreća u završnici prve etape u Poljskoj, biciklista u komi

Najgore je prošao sudija čije je stanje kritično

Avaz Sport
05.08.2020 21:46

Teška nesreća

Foto: Screenshot

Težak incident obilježio je završnicu prve etape biciklističke utrke kroz Poljsku, koja se boduje za "WorldTour", vožene od Chorzowa do Katowica u srijedu.

U posljednjim metrima etape u sprintu su se za etapnu pobjedu borili Nizozemci Dilan Gronevegen (Dylan Groenewegen) i Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep).

Jakobsen je pokušao preteći Gronevegena koristeći mali prostor između njega i zaštitne ograde, ali Groenewegen je pri brzini od 80 kilometara na sat skrenuo udesno s isturenim laktom u namjeri da zatvori Jakobsenu prolaz, a to je imalo katastrofalne posljedice.

Jakobsen je udario u zaštitnu ogradu, napravio salto u zraku te udario u suca zaduženog za foto-finiš koji se nalazio odmah do ograde.

Kako je i zaštitna ograda završila na stazi, prilikom prolaska ciljem palo je još nekoliko vozača koji su završili u bolnici.

Zbog svog postupka Gronevegen je diskvalifikovan te mu je oduzeta etapna pobjeda koja je dodijeljena Jakobsenu, ali to će mu biti slaba utjeha jer je završio na intenzivnoj njezi u umjetno induciranoj komi u bolnici u Katowicama.

Ipak, najgore je prošao sudija čije je stanje kritično.

Komentari

NA VRH