IZ ARHIVA

Kako se Marko Delvekio ukazao na Grbavici 2009. godine

Ovaj detalj na priloženom videu možete pogledati na 0:50

Piše: E. T. / Avaz.ba

14.8.2020

U posljednjem kolu jesenjeg dijela nogometnog prventva BiH, 1. decembra 2009. godine Željezničar je na Grbavici dočekao Leotar iz Trebinja. U toj utakmici, Željezničar je demolirao rivala iz Trebinja (8:0), i prezimio na prvom mjestu. 

Međutim, u toj utakmici dogodilo se nešto što pamte samo pravi "Manijaci", istinski navijači Želje. 

Alen Mešanović je postigao treći gol za svoj klub. I dok su ga saigrači stizali i čestitali mu na postignutom golu on je uzviknuo "Delvekio". 

Ovaj detalj na priloženom videu možete pogledati na 0:50. 

Iako je Željezničar slavio 8:0, trener Amar Osim je rekao da nije zadovoljan, a kad su ga pitali "ljuti li se na Rovčanina što je prošao nekoliko igrača ali nije dodao pred golom nego sam htio sve", Osim je u svom stilu odgovorio: "Šta ću se ljutit, da je dodao loptu, ne bi igrao u Želji". 

Ostao je taj snimak u arhivi a ovom prilikom ga objavljujemo. 

Marko Delvekio (Marco Delvecchio) je italijanski nogometaš i bivši nacionalni reprezentativac. Deset godina proveo je igrajući za AS Romu dok se nakon igračkog umirovljenja zaposlio kao radijski komentator na jednoj privatnoj rimskoj radio-stanici. 

Delvekio je bio svestrani igrač koji je osim kao napadač mogao igrati i u veznom redu. Bio je odličan u zračnim duelima, pozicioniranju na terenu, driblingu te napadačkoj realizaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.