DRUŠTVENE MREŽE

Odbojka je izgubila, ali svi drugi su dobili: Kajla mami uzdahe

Sport me je naučio važnim lekcijama

Simons: Napustila sport. Instagram

Avaz Sport

24.8.2020

Tokom sportske karijere uveliko je počela objavljivati seksi fotografije na društvenim mrežama, a kako kaže zbog toga je bila kritikovana. Danas, je to prošlost za Kajlu Simons (Kayla Simmons). Odbojka je izgubila njenim napuštanjem ovog sporta, ali njeni pratioci na društvenim mrežama sigurno nisu.

Simons potiče iz sportske porodice, njen otac igrao je bejzbol za Univerzitet Florida, dok je čukundeda nastupao za Pitsburg Pajratse.  Ona je također maštala o velikoj sportskoj karijeri, bila je kapiten odbojkaškog tima Univerziteta Maršal i osvojila četiri regionalne titule, međutim u međuvremenu je shvatila da posjeduje i druge potencijale. Danas, kaže da je ponosna na to što je odbila da obriše fotke na Instagramu, što je svojevremeno bio zahtjev nadređenih tokom studija. 

- Univerzitetski sport je sjajno iskustvo za mene, ali me je također naučio nekim važnim lekcijama. Govorili su mi da slike koje objavljujem nisu prikladne zbog mog tijela, čak su tražili i da ih obrišem. Bila sam razapeta, jer nisam mogla da uživam u svom tijelu i bavim se sportom koji volim. Tada sam shvatila da ne smijete dozvoliti ljudima da utiču na to kako doživljavate sebe, rekla je jednom prilikom Kajla Simons.

Simons: Veoma popularna. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.