PROBLEMI

Žena ga ganjala s nožem u ruci, a sada ostao bez 15 miliona dolara

Potukao sa sa saigračem

Tomas sa suprugom: Veliki incident. Twitter

Avaz Sport

25.8.2020

Saigrači Erla Tomasa (Earl Thomas), jednog od svojevremeno najboljih NFL defanzivaca, dali su zeleno svjetlo upravi Baltimor Rejvensa da s njim raskinu ugovor nakon što se na treningu potukao sa saigračem.

Prema pisanju američkih medija, on će ostati bez 15 miliona dolara koje su ga očekivali kao zagarantovani dio sume koju je dogovorio sa Rejvensima prilikom potpisivanja ugovora.

On bi na sudu mogao, a vjerovatno i hoće, osporavati odluku kluba da mu uskrati pomenuta primanja, ali teško da će moći da kaže da nije prekršio sporazum po kojem je fizički sukob unutar te sportske organizacije najstrožije zabranjen, kao i svako "kršenje imidža Baltimor Rejvensa".

Godinu dana ranije Tomas, koji je u pomenuti klub stigao sa reputacijom sjajnog defanzivca američkog fudbala, također je imao jednu ozbiljnu raspravu sa saigračem, ali je tom prilikom izbjegnuta tučnjava koja se, očigledno, sada dogodila. 

Zbog toga su klupske kolege i glasale da se upravi poruči da je čitav tim saglasan sa odlukom o otkazu, pa Erlu Tomasu ostaje da spakuje kofere i potraži novo radno mjesto nakon što je za nešto više od godinu prilično očajnih dana u Baltimoru imao isto onoliko presječnih dodavanja rivala koliko i sukoba sa saigračima - dva.

Američki mediji su naknadno javili i da je dva dana prije sukoba ovaj defanzivac zakasnio na sastanak ekipe - jer je odvezao auto na pranje, čime je samo upotpunjena slika o ne baš najsjajnijem periodu Erla Tomasa koji je 2014. osvojio titulu kao član čuvene odbrane Sijetla.

Inače, Tomas je u centru medijske pažnje bio i u maju. On se sukobio sa suprugom, koja ga je ganjala s nožem u ruci kada ga je uhvatila u prevari.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.