NOVAK ĐOKOVIĆ

Da li je ovo zaista trebalo uraditi najboljem teniseru svijeta?

Najbolji teniser svijeta pokušao se nakon incidenta opravdati organizatorima, ali bezuspješno

Novak Đoković. AFP

Avaz.ba

7.9.2020

Nesmotreni trenutak koštao je Novaka Đokovića izbacivanja s ovogodišnjeg US Opena.

U osmini finala u meču protiv Pabla Karena Buste (Pablo Carrena Busta) nakon gubitka vlastitog servisa za zaostatak 5:6 lopticom je logodio linijsku sutkinju koja se srušila na pod. Uslijedila je trenutno Đokovićevo izvinjenje sutkinji, a potom i razgovor sa organizatorima, ali spasa nije bilo. Donijeta je odluka o diskvalifikaciji najboljeg tenisera svijeta na žalost svih navijača srpskog tenisača. 

O čemu je Đoković pričao s predstavnikom organizatora na mreži dok se vijećalo hoće li se meč nastaviti ili ne? Transkript razgovora donosi novinar Ben Rotenberg (Rothenberg).

- Ona ne mora ići u bolnicu zbog ovoga, rekao je Đoković, pokušavajući umanjiti težinu cijelog slučaja znajući da bi po pravilima trebao biti izbačen.

- Izabrat ćete strogo držanje po propisima u ovoj situaciji? U pitanju je moja karijera, ovo je Grand Slam, centralni teren!, zavapio je Đoković.

U svakom slučaju, povratka nije bilo, isprike nisu pomogle i prilika srpskog tenisača da u New Yorku dođe do svog 18. Grand Slam naslova završena je neočekivano, u osmini finala.

Nakon izbacivanja najbolji tenisač svijeta napustio je Flushing Meadows i odbio je održati obaveznu press konferenciju.

Đokovićev incident zbog kojeg je izbačen s US Opena pogledajte OVDJE.

Organizatori US Opena oglasili su se priopćenjem nakon izbacivanja Novaka Đokovića s turnira.

- U skladu s pravilnikom Grand Slama, nakon namjernog i opasnog udaranja lopte ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranja loptice sa zanemarivanjem posljedica, sudac US Opena diskvalificirao je Novaka Đokovića s US Open 2020 turnira. Zbog ove diskvalifikacije Đoković će izgubiti sve bodove koje je zaradio na US Openu i bit će novčano kažnjen sumom koju je dosad zaradio na turniru, sve u vezi s uvredljivim incidentom, piše u priopćenju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.