TENIS

Mekinro: Đoković ovu mrlju neće moći izbrisati

Legendarni teniser prokomentarisao Đokovićevu diskvalifikaciju

Džon Mekinro. AGENCIJE

A. V. / Sport Avaz

7.9.2020

Đokovićevu diskvalifikaciju s US Opena prokomentarisao je i Džon Mekinro (John McEnroe), jedan od najkontroverznijih tenisera u historiji. 

Mekinro je tokom karijere bio poznat po iskazivanju frustracija na terenu, razbijanju reketa te svađi sa sucima, ali ovaj put je stao na njihovu stranu.

- Mislim da ga je savladao pritisak. Puno toga se događalo izvan terena i očito je da je to utjecalo na njega. Svidjelo se to njemu ili ne, postat će zločesti dečko do kraja karijere. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se to riješiti. Nisam rekao da se ne može oporaviti - rekao je Mekinro i nastavio:

- Mislim da bi se mogao oporaviti. Piše historiju i može prestići Nadala i Federera na listi po broju osvojenih Gren slemova. Mlađi je, svi to znamo, puno toga mu ide na ruku. Ipak, ovo je mrlja koju neće moći izbrisati, svidjelo mu se to ili ne. Kako će se nositi s ovim? Kakva će biti reakcija ostalih igrača? Kakvu će reakciju dobiti kada se vrate navijači? Sve su to pitanja na koje nema odgovora u ovom trenutku. Šokiran sam što je to napravio i to u situaciji kada je apsolutni favorit - završio je legendarni Amerikanac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.