ATLETIKA

Novi Grad prvak BiH

Tuzlaci osvojili treće i peto mjesto. FENA

Avaz Sport

14.9.2020

Muška ekipa Atletskog kluba Sloboda Tehnograd Tuzla osvojila je treće mjesto sa osvojenih 29 poena na Ekipnom prvenstvu Bosne i Hercegovine za mlađe juniore i mlađe juniorke, održanom u Sarajevu, saopćeno je iz tog kluba.

Drugo mjesto osvojila je ekipa AK Sarajevo sa osvojenih 31 bod, a titulu ekipnog prvaka za 2020. godinu osvojila je ekipa AK Novi Grad Sarajevo sa osvojenih 36 bodova.

Za ekipu AK Sloboda Tehnograd nastupali su Bakir Baković 200 metara treće mjesto, Adi Nurkanović 400 metara prvo mjesto, Mirza Kurević 800 metara drugo mjesto, Bakir Musić 400 metara prepone drugo mjesto, skok uvis drugo mjesto, Ahmed Ahmetović 2.000 metara stipl prvo mjesto, Adem Šabić 3.000 metara treće mjesto, Avdo Barčić kladivo četvrto mjesto, kugla četvrto mjesto, Amar Grbić koplje treće mjesto, Elmedin Mehanović skok udalj četvrti.

Ženska ekipa AK Sloboda Tehnograd zauzela je peto mjesto.

Pored nastupa na ekipnom prvenstvu za mlađe juniore, juniorski reprezentativac BiH i takmičar kluba iz Tuzle Edhem Vikalo u subotu je nastupio na Balkanskom prvenstvu za juniore i juniorke u Istanbulu i u finalnoj trci zauzeo sedmo mjesto sa rezultatom 10.91 sekundi...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.