LENS ARMSTRONG

Oglasio se jedan od najvećih prevaranata u istoriji sporta: Neverovatni Tadej

Armstrong, kojem su oduzete sve pobjede (7) sa Trke kroz Francusku zbog dopinga, na Tviteru je imao lijepe riječi za 22-godišnjeg Slovenca

Lens Armstrong. Arhiv

Avaz.ba

19.9.2020

Lens Armstrong, nekadašnji američki biciklista, čestitao je slovenačkom biciklisti Tadeju Pogačaru na pobjedi na Toure de Francea.

Armstrong, kojem su oduzete sve pobjede (7) sa Trke kroz Francusku zbog dopinga, na Tviteru je imao lijepe riječi za 22-godišnjeg Slovenca.

Ovo je bio jedan od najboljih nastupa u istoriji biciklizma. Apsolutno nevererovatna pobeda Tadeja Pogačara, napisao je Lens.

Pogačar je na pretposlednjoj etapi, na kojoj je vožen hronometar u dužini od 36,2 kilometra, uspeo da nadoknadi 57 sekundi zaostatka u odnosu na sunarodnika Primoža Rogliča.

I, ne samo to. Mladi Slovenac imao je skoro dva minuta bolje vrijeme od iskusnijeg kolege i na kraju, u generalnom plasmanu, ima 59 sekundi prednosti u odnosu na biciklistu Jumbo-Visme.

Pogačaru je ostalo još samo da popije šampanjac na posljednjoj etapi, donese žutu majicu do Jelisejskih polja i zvanično bude šampion 107. izdanja Tur d'Fransa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.