SJEDINJENE DRŽAVE

Sudi mu se za silovanje i fizički napad, ali je ipak dobio ugovor s klubom

Antonio Braun stigao u ekipu Tampa Beja

Braun: Još pod suspenzijom. Twitter

N. D.

24.10.2020

Jedan od najboljih krilnih hvatača u prethodnim sezonama u NFL-u, Antonio Braun (Brown, koje inače zovu Kristijano Ronaldo NFL-a, potpisat će jednogodišnji ugovor sa Tampa Bej Bakanirsima. I to ne bi bila posebna vijest da je jedna takav igrač promijeni klub u najjačoj ligi američkog fudbala da se ne radi o čovjeku koji se bori sa teškim optužbama.

Braun je slobodan igrač od oktobra prošle godine. Poslije rastanka sa Pitsburgom trejdovan je u Ouklend, ali nije odigrao nijedan meč zbog sukoba sa trenerom  i generalnim menadžerom.  Potpisao je za Nju Ingland Patriotse, tu odigrao samo jedan meč i poslije te utakmice dobio otkaz. Veliki klub nije htio teret igrača protiv kojeg se vodi nekoliko krivičnih postupaka, između ostalog najteže je za silovanje. Bivša fitnes instruktorka i lični trener optužila je asa da ju je seksualno zlostavljao. Imat će i odvojeno suđenje za fizički napad.

Inače, prije početka sezone, rukovodstvo NFL-a kaznilo je Antonija Brauna sa osam mečeva suspenzije. On stiče pravo da igra za novi klub u devetoj nedjelji, a ostaje da se vidi kako će se odvijati i suđenja kloja su pred njim. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.