LEGENDE

RK Bosna i RK Vogošća se oprostili od Sirće: Edo će živjeti uvijek s nama, čuvat ćemo te od zaborava

Sirćo: Hvala ti na svemu. Arhiva

Piše: G. Š.

28.10.2020

Povodom prerane smrti našeg legendarnog rukometaša Edhema Sirče oglasili su se iz njegovog "bivšeg", matičnog kluba - RK Bosna iz Visokog, te RK Vogošća.

- U Visokom je danas preminuo legendarni rukometaš i trener našeg kluba Edhem Sirčo. Ova vijest je izazvala šok i nevjericu za sve Visočane, sve članove kluba, sve ljubitelje rukometa u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Edhem Sirčo je bio i ostao legenda svog kluba, čovjek koji je donio toliko radosti Bosni i kao igrač i kao trener. Bio je dio zlatnih i šampionskih generacija Bosne. Edhem Sirčo će živjeti uvijek s nama, jer legende nikad ne umiru! Edo nikada te nećemo zaboraviti.  Porodici i prijateljimo želimo iskreno saučešće!  Detalji o dženazi i ukopu bit će naknadno objavljeni, piše na zvaničnoj stranici RK Bosna Visoko.

Iz RK Vogošća, u kojem je do smrti Sirčo bio šefa stručnog štaba, oglasili su se saopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

- Obavještavamo javnost da je naš trener Edhem Sirčo danas preselio na bolji svijet. Šokirani smo i u nevjerici. Dragi naš Edo, nemamo riječi da objasnimo koliko smo tužni tvojim preranim odlaskom. Hvala ti na svemu! Bio si član naše velike porodice, uvijek nasmijan i veseo. Porodici želimo puno sabura u ovim teškim trenucima. Rahmet ti duši dobri prijatelju. Uvijek ćeš biti i ostati u našim srcima. Čuvat ćemo te od zaborava.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.