KVALIFIKACIJA ZA EP

Rukometni savez BiH: Niko još nije odgovorio na naš upit za odgodu utakmice

Naš državni tim na raspolaganju ima samo 11 igrača. Arhiv

Piše: G. Š.

3.11.2020

Rukometni savez Bosne i Hercegovine još nije dobio odgovor Evropske rukometne federacije (EHF) i Rukometnog saveza Njemačke (DHB) za odgodu utakmice 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.


- Do ovog trenutka niko nije odgovorio na upit našeg saveza, ali se nadamo da će se to desiti čim prije, jer mi trenutno imamo na raspolaganju 11 igrača, pošto su četvorica u izolaciji, piše u saopćenju RS BiH, koje prenosimo u cijelosti. 


- Dvojica od te četvorice su pozitivna na koronavirusa Covid-19, a druga dvojica su bila s njima u bliskom kontaktu. I ostalih 11 igrača nalazi se u hotelu u posebnim sobama, s obzirom na to da su imali susret sa pomenutim igračima koji su zaraženi.


Naša reprezentacija na ovom okupljanju nije odradila nijedan trening i kako sada stvari stoje bit će nemoguće da se odradi ijedan. Ukoliko ne bude nikakve reakcije iz EHF-a i DHB-a naši reprezentativci će, u vrlo, vrlo oslabljenom sastavu sutra krenuti put Njemačke. S obzirom na cjelokupnu situaciju i sve probleme u kojima smo se našli, najiskrenije se nadamo da će EHF i DHB pristati na odgodu prvog meča, a potom i drugog protiv Austrije. 


O svim ostalim dešavanjima bit ćete upoznati u najkraćem mogućem roku, čim i mi budemo raspolagali konkretnim informacijama, ističu u kući. bh. rukometa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.