SARAJEVO

Održane Generalna i Izborna Skupština OKBiH: Izabran novi Izvršni komitet

U Predsjedništvo OK BiH su izabrani Marijan Kvesić, prof.dr Milanko Mučibabić i prof.dr Izet Rađo koji su dobili podršku za vođenje krovne sportske institucije u narednom periodu

Sjednice su održane kombinovanom metodom uz fizičko prisustvo i online putem aplikacije “Zoom”. OKBiH

Piše: G. Š.

11.11.2020

U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine održana je 5. generalna skupština OKBiH na kojoj su prezentirani i jednoglasno usvojeni izvještaj o radu OK BiH i finansijski izvještaj OK BiH za prethodnu godinu, kao i plan rada OK BiH i finansijski plan OK BiH.

- Imajući u vidu da je usvajanjem navedenih izvještaja formalno završen mandatni period organa i tijela OK BiH, prezentiran je i sveobuhvatan Izvještaj o realizovanim projektima OK BiH i učešću naših najboljih sportista na višesportskim olimpijskim takmičenjima u četverogodišnjem ciklusu 2016 - 2020, saopćeno je iz OK BiH.

- U ovom mandatnom periodu Olimpijski komitet BiH je uspješno realizovao 117 sportskih, edukativnih i infrastrukturnih projekata, te učestvovao na 10 višesportskih takmičenja sa 177 sportista, koji su osvojili 7 medalja.  OK BiH je u ovom periodu stipendirao 35 vrhunskih sportista, te podržao rad strukovnih sportskih saveza BiH kroz implementaciju brojnih projekata. 

Tokom Skupštine, u članstvo OK BIH svečano su primljene i dvije nove članice: Cheerleading savez BiH i Karate savez BiH. Nakon završetka 5. generalne skupštine OK BIH održana je Izborna skupština OK BiH, na kojoj su izabrani organi i tijela OK BiH za novi četverogodišnji ciklus (2020 – 2024).

U Predsjedništvo OK BiH su izabrani Marijan Kvesić, prof.dr Milanko Mučibabić i prof.dr Izet Rađo koji su dobili podršku za vođenje krovne sportske institucije u narednom periodu, a pored njih, u Izvršni komitet OK BiH su izabrani: dr. Nihad Selimović, Mirsad Ćatić, Elvedin Begić, Slobodan Grahovac, Edin Krupalija, Ivan Brkić, Kornelija Leko, prof. dr Goran Bošnjak, prof. dr Branislav Crnogorac i Nada Kujundžić.


- Poučeni iskustvima MOK-a i EOK-a i poštujući sve epidemiološke mjere, sjednice su održane u tzv. hibridnom, odnosno kombinovanom metodom uz fizičko prisustvo i online putem aplikacije “Zoom”, istakli su iz OK BiH. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.