SKIJANJE

Skijaška reprezentacija BiH spremna za takmičarsku sezonu

Naše skijašice i skijaši predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na utrkama Svjetskog i Evropa kupa, te Svjetskom prvenstvu

Već od 15. decembra naše reprezentativce očekuju prve utrke. Ski.ba

Piše: G. Š./Ski

7.12.2020

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju spremna je za takmičarsku sezonu. 


- Naše skijašice i skijaši predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na utrkama Svjetskog i Evropa kupa, te Svjetskom prvenstvu. Što se tiče muške reprezentacije, njihove prve nastupe na takmičenjima možemo pratiti od sredine decembra, rekla je Jelene Dojčinović, generalnog sekretara Skijaškog saveza BiH, za ski.ba te dodala:   

– Već od 15. decembra naše reprezentativce očekuju prve utrke, a od 17.i 18. decembra bh. skijaši voze utrke Evropa kupa u St.Moricu.  


Kada je u pitanju muška reprezentacija, naš tim je na čelu sa Ognjenom Dragojevićem obavio šest ciklusa priprema na glečerima.


– Za mušku reprezentaciju u alpskom skijanju voze Emir Lokmić, Marko Šljivić i Dino Terzić. 

Najveći izazov za sve bh. reprezentativce su utrke Svjetskog prvenstva koje bi se trebale održavati u Italiji u februaru 2021. godine.

– Bosna i Hercegovina ima pravo da nastupi sa kvotom od 4+4,  to jeste četiri muškarca i četiri djevojke. Mi smo prijavili taj broj, ali naravno još neki takmičari treba da osvoje određene bodove kako bi mogli učestvovati – zaključila je Jelena Dojčinović i potvrdila da su za sada prijavljeni Elvedina Muzeferija, Esma Alić, Emir Lokmić, Marko Šljivić i Dino Terzić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.