BOKS

Flojd Mejveder ulazi u ring s YouTuberom Loganom Polom

Revijalni meč

Poster meča. fanmio.com

A. V.

7.12.2020

Umirovljeni bokserski prvak Flojd Mejveder (Floyd Mayweather) objavio je kako će se 20. februara u revijalnom meču boriti protiv YouTubera Logana Pola (Paul), prenosi Hina.

Jedan od najvećih boksera svih vremena je profesionalnu karijeru zaključio skorom 50-0 osvojivši 12 svjetskih naslova u pet težinskih kategorija.

Posljednji put u ringu Mejveder (43) se našao 2017. godine kada je u Las Vegasu prekidom savladao Konora Mekgregora (Conor McGregor) zaradivši čak 275 miliona dolara. Iduće godine nastupio je u revijalnom meču protiv kikboksera Tenšina Nasukave (Tenshino Nasukawa) pobijedivši u prvoj rundi. 

Pol (25) se boksao samo dva puta i to protiv svog rivala na YouTube sceni i repera Olajidea "KSI" Olatunjia. Prvi meč je završio neriješenim rezultatom, a drugi pobjedom KSI-a nad Polom.

Objava o njihovoj borbi stigla je samo sedmicu dana nakon što je Polov brat Džejk Pol (Jake Paul) nokautirao bivšeg NBA igrača Natea Robinsona (Nejt).

Bila je to jedna od predborbi za meč Majka Tajsona (Mike Tyson) i Roja Džonsa (Roy Jones). Džejk je Nejta dvaput rušio u prvoj rundi, pa dvaput u drugoj.

Borba će biti dostupna putem plaćanja po pregledu, a ulaznice za ovaj egzibicioni meč prodavat će se između 25 i 70 dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.