SKIJANJE

Slovenac senzacionalni pobjednik spusta u Valdizeru

Čater je do prve pobjede u karijeri došao sjajnom vožnjom, a pomogla mu je i sreća jer se u francuskom zimovalištu u vrijeme kad je startao pojavilo sunce, te je staza postala brža

Slovencu je najbolji rezultat u Svjetskom kupu do danas bilo šesto mjesto u kombinaciji iz Vengena 2019. godine. AFP

G. Š.

13.12.2020

Slovenski skijaš Martin Čater (25) senzacionalni je pobjednik spusta za Svjetski kup u francuskom "Val d'Isèreu", a do uspjeha karijere stigao je sa startnim brojem 41.


Čater je do prve pobjede u karijeri došao sjajnom vožnjom, a pomogla mu je i sreća jer se u francuskom zimovalištu u vrijeme kad je startao pojavilo sunce, te je staza postala brža. Slovencu je najbolji rezultat u Svjetskom kupu do danas bilo šesto mjesto u kombinaciji iz Vengena 2019. godine. On je i treći Slovenac koji je pobijedio u spustu nakon Andreja Jermana i Boštjana Klinea.


Drugo mjesto osvojio je Austrijanac Otmar Štrajdinger (Striedinger) s 22 stotinke zaostatka, a treći je Švicarac Urs Krinbil (Kryenbühl - +0.27).


U ukupnom poretku vodi Francuz Alexis Pinturault s 276 bodova, Švicarac Marco Odermatt je drugi s 265, a treći je i dalje Filip Zubčić s 208 bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.