JAPAN

Nema scenarija za odgodu ili otkazivanje Olimpijskih igara

Guvernerka Tokija potvrdila

Većina Japanaca se još uvijek protivi organizaciji Olimpijskih igara. AGENCIJE

A. V.

15.12.2020

Unatoč sve većem broju zaraženih koronavirusom i skepsi japanske javnosti guvernerka Tokija Juriko Koike (Yuriko) je u utorak izjavila da ne vidi "nikakav scenarij" koji bi mogao dovesti do otkazivanja Olimpijskih igara odgođenih za ovo ljeto zbog pandemije.

Juriko Koike je upozorila kako će sudbina OI u Tokiju, koje su se trebale održati ovo ljeto ali su zbog pandemije koronavirusa prebačene na sljedeće ljeto, imati utjecaj na sve buduće olimpijske igre, posebice na ZOI koje će se 2022. održati u Pekingu i OI 2024. u Parizu, prenosi Hina.

Koike je priznala da se većina Japanaca još uvijek protivi organizaciji OI 2021. ali je dodala kako je uvjerena da zabrinutost može biti prevladana.

- Japanska javnost i stanovnici Tokija pozorno prate sadašnju situaciju - kazala je Koike, dodavši kako su svi okrenuti budućnosti .

Olimpijske igre u Tokiju su prve olimpijske igre koje su odgođene u vrijeme mira i olimpijski i japanski dužnosnici isključuju svaku mogućnost nove odgode ili otkazivanja. Novo otvaranje predviđeno je za 23. jula, a zatvaranje 8. avgusta 2021. Nakon njih bi trebale uslijediti Paraolimpijske igre.

Prema zadnjem ispitivanju javnog mišljenja većina Japanaca se još uvijek protivi organizaciji Olimpijskih igara 2021. i sklonije je ili novoj odgodi ili otkazivanju.

To je ispitivanje pokazalo da se mišljenje Japanaca malo promijenilo od ljeta unatoč pojavi cijepiva protiv koronavirusa.

Samo 27 posto ispitanika podržava održavanje OI sljedeće ljeto, 32 posto ih je za otkazivanje Igara, a 31 posto za novu odgodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.