STATISTIKA

Mostarka Ćamila Mičijević među vodećim u nekoliko kategorija Evropskog prvenstava

Mičijević, koja igra u francuskom Mecu, ima 54 posto realizacije šuta

Mičijević ima 54 posto realizacije šuta. Pixell

G. Š.

16.12.2020

Najbolja igračica hrvatske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Danskoj, Mostarka Ćamila Mičijević sa 30 golova nalazi se na četvrtom mjestu liste strijelaca nakon drugog kruga takmičenja.  Ispred 26-godišnje Mostarke su Norvežanka Nora Mork sa 42 gola, Crnogorka Jovanka Radičević sa 39, te Španjolka Karmen Martin (Carmen)  sa 32 gola. 

Mičijević, koja igra u francuskom Mecu, ima 54 posto realizacije šuta...


Na tabeli asistencija vodi Norvežanka Stine Oftedal koja je upisala 30 dodavanja za gol. Rumunjska Kristina Neagu (Cristina) je druga (29), a treća je Španjolka Nerea Pena (27). Mičijević je sa 16 asistencija na diobi 11. mjesta. 


Po broju golova i asistencija na turniru vodi Nora Mork koja je postigla 42 gola i ima 18 asistencija, ukupno 60 bodova. Iza nje je Rumunjka Neagu sa 56 (27 golova/29asistencija), a treća je Norvežanka Oftedal sa 54 (24/30). Mičijević je u ovoj statističkoj kategoriji na šestom mjestu sa 46 bodova (30/16). 

"Dobri duh" hrvatske reprezentacije, kako odmilja zovu Ćamilu, drži i visoko četvrto mjesto po broju blokova i ukradenih lopti. Inače, najbolja obrambena igračica je Dankinja Line Haugsted koja je sakupila po devet blokova i ukradenih lopti. Druga je Nizozemka Keli Dulfer (Kelly) sa 16 (osam blokova, devet ukradenih lopti), a ispred Mostarke je i Norvežanka Marit Frafjord sa 12 blokiranih udaraca i četiri ukradene lopte. Ćamila ima devet blokova i četiri ukradene lopte, prenose SN. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.