PREGLED DANA

Najvažnije sportske vijesti dana na "Avazu"

Priznanje za Ivicu Osima, Levandovski najbolji na svijetu

Levandovski zasluženo najbolji. Twitter

N. D.

17.12.2020

Priznanje za Ivicu Osima, izabran za trenera idealnog tima Bundeslige Austrije. Švabo je Šturm vodio od 1994. do 2002. godine i s klubom iz Graca dva puta bio šampion Austrije.

Rusiji zabranjeno isticanje zastave i intoniranje himne na najvećim takmičenjima. Sportski arbitražni sud (CAS) također je donio odluku kako Rusija neće moći niti organizirati nikakve velike događaje u nadolazeće dvije godine.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) večeras je poljskog reprezentativca Roberta Levandovskog (Lewandowski) proglasila za najboljeg fudbalera 2020. godine. Igrač Bajerna je nagradu osvojio ispred Lionela Mesija (Messi) i Kristiana Ronalda (Cristiano), a kako se slaže većina fudbalskih stručnjaka potpuno zasluženo.

Izvršni odbor Nogometni savez Bosne i Hercegovine u utorak će razmotriti prijedlog(e) Stručne komisije za izbor selektora naše reprezentacije. U međuvremenu, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić će sutra, obaviti razgovore sa dva Sergeja, Jakirovićem i Barbarezom, a potom i Husrefom Musemićem.

Roma je u posljednjem meču 12. kola Serije A na domaćem terenu savladala Torino rezultatom 3:1.  Bh. reprezentativci Edin Džeko i Amer Gojak igrali su od prve minute, ali je Gojak zamijenjen već u 23. zbog crvenog kartona koji je dobio njegov saigrač Vilfred (Wilfried) Singo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.