PREGLED

Najvažnije sportske vijesti dana na "Avazu"

Đurić junak, Baždarević sve iznenadio

Baždarević: Istakao kandidaturu. Arhiv

N. D.

21.12.2020

Bh. napadač Milan Đurić donio je pobjedu Salernitani u susretu 14. kola italijanske Serije B protiv Entele.  Salernitana je nakon preokreta slavila s 2:1, a Đurić je bio autor pobjedničkog gola iz penala u 66. minuti. On mu je bio četvrti ove sezone na 13 odigranih utakmica.

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine sutra će razmotriti i analizirati prijedlog Stručne komisije za izbor selektora naše reprezentacije, nakon što su Zvjezdan Misimović i Emir Spahić obavili niz razgovora s kandidatima za nasljednika Dušana Bajevića. Tim povodom smo razgovarali s legendarnim Mostarcem i Veležovcem Enverom Marićem.

Sportski svijet je u šoku nakon što je 14-godišnja plivačica Mariana Franklin Fereira (Ferreira) umrla od koronavirusa, prenosi španska "Marca".

Mlada brazilska plivačica prije mjesec dana se oporavila od koronavirusa, ali simptome je ponovno počela pokazivati ​​prije nego što je prebačena u bolnicu u Presidente Prudente.

Mehmed Baždaravić, nekadašnji selektor reprezentacije BiH ponovo je istakao kandidaturu da bude na čelu najboljeg bh. tima. Kako saznaje "Avaz" Baždarevićevi advokati su danas u Nogometni savez BiH predali njegov CV i tako najavili zainteresiranost bh. stručnjaka koji trenutno radi u Francuskoj da ponovo bude selektor.

ATP koji je Đokovića proglasio igračem godine. Federera su navijači ponovo, 18. godinu zaredom, izabrali za omiljenog tenisera, dok je Nadal treću godinu zaredom, a četvrti put ukupno, dobio nagradu za fer-plej „Stefan Edberg“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.