PREGLED

Najvažnije sportske vijesti dana na "Avazu"

Džumhur pred nastavak sezone

Džumhur: Ima velika ambicije. Arhiv

N. D.

22.12.2020

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur iza sebe ima sezonu koju neće pamtiti po mnogo toga dobrog. Nije bilo pomaka na ATP listi, imao je koronavirus, a dešavale su mu se stvari poput potpuno nepravednog izbacivanja s turnira, ali sve je to sada prošlost. Brzo će naredna sezona, a Damir se trudi da sve ostavi i iza sebe i da stvari okrene u pravom smjeru. Za "Avaz" je Džumhur govorio o stvarima koje su se dešavale, ali i očekivanjima.

Frajburg našeg Ermedina Demirovića (22) je u 13. kolu uvjerljivo savladao (4:1) berlinsku Hertu, a svoj prvi bundesligaški gol postigao je naš reprezentativni napadač, u svom desetom prvenstvenom nastupu. Bh. napadač govorio je za "Dnevni avaz".

Barcelona je došla do rutinske pobjede na gostovanju kod Real Valjadolida u susretu 15. kola španske La Lige. Naš reprezentativac bio je startnoj postavi katalonskog kluba i odigrao je cijelu utakmicu.

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kako smo i najavili, danas nije riješio selektorsku križaljku.

- Za 28. decembar zakazana je posebna sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se raspravljati samo o selektorskoj križaljci, javlja izvor "Avaza" sa sjednice fudbalske vlade.

Poslije višegodišnje medijske pauze, sportski komentator Marjan Mijajlović vratio se na scenu.

Mijajlović, koji je poznat po prijenosima reprezentacije BiH, duputovao je u Sarajevo kako bi komentirao povratnički meč boksera Adnana Ćatića, a tom prilikom je posjetio našu redakciju i za Avaz TV govorio gdje je bio svih ovih godina i zbog čega se odlučio povući iz javnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.